A- A A+

Хуманитарне организације и Град заједно помажу најугроженијима

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац састао се са представницима свих хуманитарних организација које делују на територији града, а чија је улога током ванредног стања и током пандемије вируса Цовид 19 изузно значајна.

„Без њихове помоћи ситуација би била знатно тежа. Желели смо да чујем одетаље са терена и да планирамо оно што заједно можемо да урадимо и помогнемо грађанима. Сви актери састанка имају заједнички циљ а то је подршка болеснима и људима лошег материјалног стања", истакао је градоначелник Бишевац, подсећајући да је Нови Пазар одувек познат по хуманим људима, што је по ко зна који пут потврђено.
Градоначелник Новог Пазара истакао је да ће поводом предстојећег Бајрама хуманитарне организације додатно интензивирати своју активност а да је жеља оних који раде на терену да подршка стигне до свих којима је неопходна, али и да се правилно распореди.

Да је намера Града да помогне Новопазарцима искрена а комуникација међу члановима хуманитарних организација од пресудне важности, потврдили су и представници хуманитарних организација. Према речима Селме Хасић Манић, најважнија помоћ огледа се у обезбеђивању медицинске терапије за оболеле, подршци самохраним родитељима и социјано угроженим породицама, обезбеђивању хране и огрева за зиму.

Из удружења „Тавос“ поручују да је солидарност људи срећа у несрећи и напомињу да је у координацији хуманитарним активностима изузетно важна улога Цалл центра.

„Приоритет се мења из тренутка у тренутак. Важно је да сви функционишемо као један тим јер људи у моментима кризе рачунају на нас. Круг људи који су овом ситуацијом угрожени је све шири јер многи не раде и немају од чега да живе“, казао је испред „Тавос“ удруженуја Енес Дупљак.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops