A- A A+

Хуманитарна изложба „Уметници за Санџак“ распродата у рекордном року

На иницијативу Културног центра Нови Пазар и Галерије ММЦ, а у оквиру хумантарне изложбе „Уметници за Санџак“, у рекордном року су, за потребе Опште болнице, прикљена новчана средства. Новац ће бити искришћен у борби за сузбијање епидемије вируса Цовид 19.

„Продаја је започела 15. јула и већ за два дана, поставка је практично била расподата. Одмах по отварању продајне изложбе купљено је 17 радова, да би нас у једном моменту позвао анонимни пријатељ из Турске, који је откупио остатак изложбе. Иако је акција реализована у рекордном року, нисмо желели да објављујемо док новац не буде на наменском рачуну Града“, казала је Амра Хоџић Јејна, уредница Галерије ММЦ, истичући да је продајом радова у оквиру ове изложбе до сада прикупљено 866 000 дин.

“У продаји су још четири рада, пристигла накнадно. Сви уметници су показали огромну дозу хуманости. Учествовало је 45 уметника са 49 радова. Највише је њих из Новог Пазара,али смо имали И уметнике из Београда, Тутина, Сјенице, Краљева, Рашке, Крагујевца и Неготина”, рекла је уредница Галерије Амра Хоџић Јејна. Она је захвалила свима који су у акцији учествовали и куповином неког уметничког дела показали спремност да помогну у борби против епидемије.

Средства од продатих радова биће упућена за помоћ болницама у Новом Пазару, Тутину, Сјеници, Пријепољу, Новој Вароши, Прибоју и Рашки.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops