A- A A+

Град и Културни центар подржали школовање Адема Мехмедовића на Берклију

Наш прослављени пијаниста Адем Мехмедовић, суперталентовани младић који на најбољи начин представља наш град и земљу, добио је прилику да школовање настави на престижном Берклију. За то му је потребна финансијска помоћ , јер стипендија коју је добио, како сам истиче, покрива тек 20 процената његових трошкова. Како рок за уплату прве рате школарине истиче 1. августа ове године у акцију подршке Адему Мехмедовићу укључили су се Град Нови Пазар Културни центар.

Према речима градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца, локална самоуправа ће младом пијанисти пружити подршку износом од 500 хиљада динара.

„Адем Мехмедовић је вансеријски таленат, изузетно перспективан момак чији напредак је од непроцењивог значаја за културо овог краја и целе земље. Задовољство нам је да можем ода му пружимо подршку. Подршка младим талентима и најуспешнијим ученицима и студентима део је дугорочне политике деловања коју реализујемо“, казао је градоначелник Бишевац.

Адем Мехмедовић био је две године стипендиста новопазарског Киултурног центра, и по речима директора овw установе Хусеина Мемића реч је о изузетно вредном момку кога грађани Новог Пазара добро познају и чији рад прате.

„Није реч само о 19 000 еура колико је потребно за прву рату. Адем ће током боравка на школовању имати додатне трошкове. Имајући у виду какви су Новопазарци, оптимиста сам и убеђен сам да ће људи препознати потребу и наћи начин да помогну овом дивном младом човеку“, казао је Мемић.


Сви који желе да помогну школовање Адема Мехмедовића на Берклију, то могу да учине посетом wеб-сајта https://www.adem.live/и кликом на дугме ПаyПал или банк статемент  и донирају новац.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops