A- A A+

Шкријељ: Циљ нам је да помогнемо људима, помоћ ће стићи до свих

У Оперативном тиму и цалл центру који функционишу у склопу Кризног штаба имају пуне руке посла. Док једни примају на десетине позива дневно, остали волонтери на терену настоје да дођу до свих грађана којима је помоћ потребна.

У сарадњи са бројним организацијама, појединцима и донаторима раде и на достављању терапије, односно неоходних лекова.

Шејла Хајровић једна је од волонтера цалл центра који функионише у оквиру Оперативниг тима. Она у току дана прими на десетине позива грађана који очекују помоћ. Највише се, каже Шејла, интересују за новчану помоћ коју је Град определио у висини од 10.000 динара, али и за лекове,односно терапију. Шејла и њене колеге стрпјиво сабирају податке док остали волонтери раде и на терену.

”Највише нам се људи јављају за помоћ, једнократну помоћ коју су Град Нови Пазар и градоначелник Нихат Бишевац , а уз помоћ наше дијаспоре определили за помоћ оболелима од короне, али се јављају и за лекове, јер има пуно наших суграђана који су болесни и имају и неке друге дијагнозе а немају средстава за куповину лекова. Тада ми шаљемо наше волонтере да им помогну и олакшају ситуацију” прича за РТВ Нови Пазар Шејла Хајровић.

Према речима координатора Оперативног тима Албина Шкријеља, успостављена је сарадња са свим организацијама, поједнцима, донаторима и грађанима.Циљ им је заједники, помоћи људима.

”Задња активност коју смо спровели је пружањ помоћи у виду терапија. Организације које раде и које су на терену 24 сата, добијаће потврде а онда ће радити и на достављању неопходне терапије. Бројне су организације, од Пута средине до многих других које ће у сарадњи са нама помагати грађанима. Цалл центар свакодневно прима позиве и још једном бих подсетио на помоћ у зносу од 10.000динара за сцоијално угрожене а наравно нећемо заборавити ни стале грађане којима је помоћ неопходна и који су погођени овом кризом” каже Шкријељ.

Активности Оперативног тима одређиваће даљи развој ситуације објашњава Шкријељ и још једном наглашава да ће неопходна помоћ и овог пута стићи до свих.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops