A- A A+

Одржан састанак градоначелника Бишевца са представницима медија и НВО

Из ситуације у којој се град Нови Пазар налази по питању пандемије вируса Цовид 19, могуће је превазићи искључиво заједнчиким деловањем свих друштвених фактора и одговорним понашањем сваког појединца, закључено је на састанку градоначелника Нихата Бишевца и представика медија и цивилног сектора. Састанак је одржан на иницијативу Организације цивилног друштва (ОЦД), медија и новинара у Новом Пазару.

“Циљ је, увек да јавност обавештавамо о свим дешавањима и да истина допре до наших суграђана. Изнет је низ добрих предлога у сврху решавања заједничког задатка који је пред нама: да помогнемо свима којима је помоћ потребна. Првенствено мислим на помоћ оболелилма од Цовид вируса, помоћ болници Новом Пазару и грађанима тежег материјалног стања чија је ситуација додатно закомпликована овим стањем”, рекао је градоначелник Бишевац, истичући да су новинарима и јавности у сваком моменту дуступни подаци којима располажу Градски штаб за ванредне ситуације и локална самоуправа.

Осврћући се на актуелну ситуацију, градоначелник Бишевац је апеловао на институције и појединце да одговорним понашањем дају допринос у борби против пандемије.

"Градски штаб ће свакодневно обавештвати јавност о развоју ситуације а да уз јединство, свака помоћ је драгоцена. Морамо бити свесни да се здравствени систем се у кратком року суочио са великим бројем оболелих, чија је клиничка слика изузетно тешка. Ни много већи здравстрвени центри не могу да поднесу дефицит од 60 здравствених радника заражених опаким вирусом. Уз стручну помоћ лекара из целе Србије, лекара из Босне и Херцеговине успостављен је систем и стање се полако стабилизује, иако је ситуација и даље тешка”, закључио је градоначелник Бишевац.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops