A- A A+

Донација Специјалној болници у Новопазарској Бањи

Од 30. јуна када је Општа болница у Новом Пазару претворена у Ковид болницу, интерно и неуролошко одељење пребачени су у Специјалну болницу у Новопазарској Бањи, тако да су сада сви ресурси ове установе усмерени ка лечењу пацијената са ових одељења. Тим поводом, овој болници, уручена је донација у виду мединицске опреме од Града Новог Пазара, а коју је финансирала дијаспора.

Специјална болница у Новопазарској Бањи, последњих 14 дана морала је да све своје ресурсе и капацитете усмери ка лечењу пацијената са интерног и неуролошког одељења, али им је за то фалила адекватна опрема, истиче директорка Специјалне болнице, Соња Радетинац, а она им је достављена данас. Ова установа добила је дванаесто канални ЕКГ апарат, 10 пулсних оксиметара, 10 бесконтактних топломера и 2 концентратора кисеоника, као и нове клима уређаје.

Целокупан износ опреме исплатио је Град Нови Пазар новцем који су добили као донацију од стране дијаспоре, истиче помоћник градоначелника Ерсан Шкријељ. Вредност донације је 527 000 динара, додао је он.

Поред пацијената који се сада лече на два нова одељења, Специјална болница у Новопазарској Бањи такође има своје сталне пацијенте, па чак и оне који станују у овој установи. За те пацијенте свакодневно од анонимних донатора стижу намирнице, што је још један доказ да је Нови Пазар ова ситуација ујединила и да нико није заборављен.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops