Саопштење

Градски штаб за ванредне ситуације издао је наредбу о мерама једнократне новчане помоћи за најугроженије становништво града Новог Пазара односно лица који су примаоци социјалне новчане помоћи као и за чланове њиховог породичног домаћинства, а који су оболели од заразне болести Цовид 19. Ова једнократна помоћ износиће 10.000 РСД.

Градоначелник Нихат Бишевац тим поводом је изјавио: „Донета је одлука да сви примаоци социјалне помоћи и чланови њихових породица оболели од Цовид19 имају право на новчану накнаду у износу од 10.000 динара. На овај начин желимо да помогнемо нашим суграђанима слабијег материјалног стања који су оболели од ове болести. Напомињем да ће се ова средства долазе са наменског рачуна на који помоћ уплачују наши грађани, приватне фирме и дијаспора. Користим прилику да им се свима захвалим на помоћи, коју пружају нашим суграђанима у овим тешким данима.“

Сви грађани који испуњавању ове услове треба да се јаве Цалл центру на телефоне; 020 311 902, 063 178 33 17, 065 564 06 36, 061 165 35 14, како би добили информације о потребној докуметацији за остваривање овог права. Координатор овог центра је Албин Шкријељ.

Штаб је донео наредбу за дозволу рада теретана до 19х. Налаже се свим власницима теретана да примењују све превентивне мере у циљу смањења ризика о ширења заразне болести Цовид19 (постављање дезо баријера, чишћење квака и справа после сваке употребе алкохолом, честа проветравањам поштовање обавезне дистанце од 2м, обавезу ношења заштитних маски и рукавица како особља, тако и вежбача)

На посебном наменском рачуну намењеномм борби протви епидемије Цовид19, тренутно се налази 6.479.031, 30 РСД.

s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС