A- A A+

Нико нема дијаспору као Нови Пазар и Санџак! Поново су показали своју снагу и јединство.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, на крају првог радног дана, био је гост Радио телевизије Нови Пазар. Он је након опоравка и изласка из изолације, обавезне након инфекције вирусом Цовид 19, истакао да се осећа добро али да борба са болешћу није била лака.

"Иако у изолацији био сам у сталном контакту са Штабом за ванредне ситуације, директорима Опште болнице, Дома здравља и Завода за јавно здравље, са директорима јавних предузећа и републичких институција. Нажалост, многи наши суграђани су изгубили тешку борбу са овим опаким вирусом", рекао је градоначелник Бишевац.

Коментаришући тежак тренутак кроз који пролази Нови Пазар и сви грађани, градоначелник је истакао да се полако, чини се, ситуација стабилизује. "Нарочито ако имамо у виду онај почетни моменат када се одједном десио огроман прилив пацијената према Општој болници, у ситуацији када већина људи има озбиљне тегобе и упалу плућа. Нема здравственог система који би поднео да се у таквој ситуацији суочи са великим бројем оболелих и међу здравственим радницима".

Градоначелник је упутио захвалност здравственим радницима из Крагујевца, Краљева, Босне и Херцеговине али и новопазарским лекарима и медицинском особљу, јер се, како је рекао, уверио да свакодневно воде озбиљну, надљудску борбу за сваког пацијента.

"Било ми је као човеку и градоначелнику тешко да гледам слику Новог Пазара у оним најозбиљнијим моментима, али заједно, уједињени, можемо изаћи из ове ситуације са што мање последица. Сви наши ресурси су на располагању како би смо помогли људима", рекао је градоначелник, истичући да је истина увек највећи савезник сваког појединца. "

Биће времена и за истину, коју грађани треба да знају. Сада је време за солидарност, што су Новопазарци потврдили и у то име захваљујем свим суграђанима, хуманитарним организацијама, бројним волонтерима и најбољој дијаспори, јер људи из целог света желе да помогну и свакодневно помажу. Нико нема такву дијаспору као Нови Пазар и Санџак! Хвала им на свему што за свој народ, за све нас чине", казао је градоначелник Бишевац, истичући да је локална самоуправа преко Градског штаба за ванредне ситуације све своје ресурсе усмерила ка подршци здравственим систему, а у циљу помоћи грађанима.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops