A- A A+

Дезинфекција улаза у свм стамбеним зградама

Градска управа је након дезинфекције улица прешла и на дезинфекцију свих улаза у стамбеним зградама. Како је истакао помоћник градоначелника Енсар Шкријељ на овај начин желимо да заштитимо све грађане од ширења корона вируса.

У циљу заштите свих грађана Новог Пазара Градска управа је након дезинфекције улица кренула и са дезинфекцијом улаза стамбених зграда како би се, сви станари који користе заједниче улазе, осећали што сигурније и безбедније.

„Ову акцију реализујемо са управницима стамбених зграда, који су претходно преузели апарате за дезинфекцију као и средства које је Град финансирао. Ово је само наставак наше добре сарадње коју смо имали свих ових година. Такође, желим да истакнем да ће Град пружити максимум да се ситуација у граду побољша што се тиче вируса корона„, казао је помоћник градоначелника Енсар Шкријељ.

„Ми смо јутрос имали позив од локалне самоуправе где су нам додељена средстава и пумпе за дезинфекцију заједничких површина. Ово ће много значити за станаре, као сигурност да се не би ширила ова пандемија“, истакао је управник стамбене заједнице на Јалији Денис Нокић.

„Као што видите улаз нам је окречен и сређен. Хвала Градској управи. За шта год смо им се обратили они су нам изашли у сусрет. А средства и апарат за дезинфекцију много ће допринети да се ова зараза не шири“, казао је заменик управе зграде у Сивом дому Емир Колашинац.

„дезинфекција је нешто најбитније код улаза у стамбене зграде. Морају се дезинфиковати, браве, врата, гелендери све што станари користе при уласку у зграду. Ми бар једном недељно то радимо, јер нико није сигуран како се ова зараза преноси. Ово је један од начина како би заштитили наше станаре. А сарадња са Градском управом је и више него одлична, истакао је председник стамбене заједнице А, улаз 13 и 15 Александар Аврамовић.

Шкријељ је такође апеловао на све управнике зграда који нису подигли апарат и средства за дезинфекцију да дођу у градску управу и преузму исте.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops