A- A A+

У току дезинфекција града

У сарадњи са Градском чистоћом која редовно дезинфикује град, помоћ у чишћењу дала је и Војска Републике Србије. Биће дезификоване најпрометније улице као и здраствене институције.

Како би спречили ширење корона вируса у Новом Пазару радници Градске чистоће свакодневно дезинфикују и чисте град а посебан акценат стављен је на здраствене институције и места где се лече ковид пацијенти.

„Сви капацитети Јавног комуналног предузећа „Чистоћа“ су ангажовани како у виду механизације тако и у виду људства, радимо у три смене 24 сата дневно. Пре свега мислим на службу дезинфекције и прања као и службу одржавања јавне хигијене. Одбзиром на тренутну ситуацију у којој се налазимо ангажовали смо додатну екипу која свакодневно неколико пута у току дана врши дезинфекцију искључиво око здраствених површина, а пре свега око Опште болнице која је претворена у ковид болницу. Данас смо на испомоћ добили једну екипу Војске Србије која ће нам помоћи на дезинфекцији улица и јавних површина и ја им се овом приликом испред свх грађана Новог Пазара, као и испред градске управе и нашег предузећа захваљујем“, казао је технички директор ЈКП „Чистоћа“ Дино Скендеровић.

Припадници Војске Србије из 246. батаљона атомско биолошке и хемијске одбране се ангажују на задатку у Новом Пазару на дезинфекцији и хигијенском купању ковид пацијената и медицинаског особља као и на дезинфекцији путева и улица у Новом Пазару. Осим Новог Пазара ова дезинфекција је урађена и у Сјеници а у плану је дезинфекција и у Тутин.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops