A- A A+

Омогућен упис у средње школе електонским путем

Родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да упишу дете у средњу школу покретањем ове услуге. Услуга је омогућена за све редовне школе и гимназије, осим музичких, балетских, специјалних и приватних школа. Услуга ће бити доступна сваког дана током трајања првог (9. и 10. јул), другог (13. јул) и трећег уписног рока од 7.00 до 24.00.

Потребно је да:

- Будете регистрован корисник

- Покренете услугу кликом на зелени тастер ”Покрени услугу”

- Унесете идентификациони број ученика (осмоцифрену шифру) и ЈМБГ

- Попуните остале податке у вези са учеником

- Оставите број телефона како би школа, по потреби, могла да ступи у контакт с Вама

Неће бити потребно да идете у школу, јер ће школа, у складу да законом, а у сврху утврђивања чињеница неопходних за упис ученика у средњу школу, по службеној дужности извршити увид у службене евиденције (Обавештење о обради података о личности), и то: матичну књигу рођених, евиденцију пребивалишта и Интегрисани здравствени информациони систем, према Конкурсу за упис ученика у средње школе за 2020/21, као и податке о претходно завршеном образовању, на основу којих је ученик и распоређен у ту средњу школу. Евентуално, уколико се у школи утврди да неки податак треба проверити, накнадно треба приложити одређени документ, о чему ћете бити обавештени.

Напомена 1: Предуслов да упис буде успешно завршен је да је ученик претходно обавио лекарски преглед.

Напомена 2: Свака гимназија на свом сајту информише ученике о 4 изборна програма које нуди својим ученицима. Ученик који је распоређен у конкретну гимназију бира два изборна програма од понуђених.

Контакт подршка - Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са Електронским уписом, обратите се контакт центру на 011/7350557. Телефонска подршка доступна је од 8. јула 2020. године и током трајања уписа у средње школе сваког радног дана од 8.00 до 15.00 часова.

Адресар средњих школа Сва упутства можете наћи на сају еУправе:

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops