A- A A+

Градоначелник Бишевац за ТВ Прва: "Осећам се доста боље, хвала свима који помажу Новом Пазару"

Након борбе са Цорона вирусом градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац обратио се у петак, 3. јула, јавности путем скајпа у Емисији 150 минута на ТВ Прва. Током скајп гостовања градоначелник Бишевац је говорио о свом здравственом стању, о томе да није крио да је позитиван на Цорона вирус, о личној борби са овим вирусом као и о тренутној ситуацији у граду.
"Осећам се доста боље и наравно да нисам крио да сам болестан. Оног тренутка, када сам сазнао да сам позитиван јавност је о томе обавештена. Имао сам обострану упалу плућа, један део лечења сам провео и у Општој болници Нови Пазар, сада сам у кућној изолацији. Искористио бих ову прилику да породицама које су изгубиле своје најмилије у борби са короном, како из Новог Пазара, тако из Сандзака из целе Србије али и региона, изразим саучешће и наздравим главу."
Градоначелник Новог Пазара рекао је да је поновно тестиран и да резултате очекује ових дана. Нада се да ће резултат бити негативан као и да ће пуним капацитетом моћи да се врати на посао, да буде са својим суграђанима.
Ситуација у Новом Пазару, по речима градоначелника јесте тешка али је стабилнија него пре неколико дана.
"Желим прво да се захвалим медицинском особљу из Новог Пазара које је на првој линији фронта и које ради надљудским напорима у борби за сваког пацијента. Захваљујем се и медицинском особљу из Србије које је дошло у Нови Пазар да помогне. Оставили су људи своје породице и дошли су да помогну. Хвала и пријатељским земљама и градовима који су понудили помоћ, хуманитарним друштвима, појединцима из града земље и региона, посебна захвалност дијаспори, Влади Србије, која је поред редовног снабдевања ОБ Нови Пазар послала још 10 респиратора".
Градоначелник Бишевац је у свом обраћањи истакао да "Нови Пазар заиста није сам".
Током видео позива посебно осврнуо на то да су људи у Новом Пазару уплашени,што је разумљиво.
"У једном тренутку је био велики прилив пацијената и здравствени систем у Новом Пазару није издржао. Било тешко гледати све то. Сигурно је било организационих грешака, али сада није тренутак да се говори о томе", рекао је градоначелник, позивајући све да разлике оставе по страни.
"Сада је тренутак да сви своја политичка убеђења оставимо по страни и да заједно изадјемо из кризе у борби против короне. Након ове, надам се успешне борбе, биће прилике да се подвуче црта и када је реч о одговорности и да се разговара о политици", поручио је градоначелник Бишевац, гостујући на ТВ Прва.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops