A- A A+

Саопштење за јавност Градског штаба за ванредне ситуације - Заједничким снагама у борбу против кризе

Град Нови Пазар улаже озбиљне напоре да се избори са веома тешком ситуацијом у којој се наш град налази.

Сада је време да удруженим снагама пронађемо начин да изађемо из ситуације у којој се налазимо и спасимо животе оних који су угрожени.

Градски штаб за ванредне ситуације стоји на располагању Општој болници за набавку свега што им буде потребно. Свакодневно ћемо разматрати могућности за помоћ и подршку грађанима у борби против ове болести.

Захваљујемо се свима на интересовању за пружање помоћи у борби против ове болести.

Због великог броја позива заинтерсованих за пружање помоћи активирали смо посебан девизни и динарски рачун Града Новог Пазара за помоћ намењену у борби епидемије Цовид19. Како бисмо осигурали потпуну транспарентност, редовно ћемо обавештавати грађане о уплатама које су пристигле као и о трошењу наменских средстава. На овом рачуну тренутно је прикупљено 1.755.351,00 РСД.

Градски штаб ће редовно информисати јавност о својим активностима у вези са тренутном ситуацијом изазваном вирусом Цовид 19 путем градског сајта.

Информације ће бити доступне и путем званичних друштвених мрежа које град користи као и у средствима јавног информисања. Грађани и грађанке Новог Пазара посебно су поносни на своје лекаре и медицинско особље као и на све оне лекаре и који су дошли да помогну нашем граду. Свима њима дугујемо огромну захвалност.

Позивамо грађане нашег града на поштовање препоручених мера, поштовање дистанце, изолације и ношење маски како бисмо били одговорни према себи и другима. Једини начин да изађемо из кризе настале услед епидемије Цовид19 јесте заједничка борба и да све разлике оставимо по страни.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops