A- A A+

Вртићи престају са радом, ограничен рад кладионица

Градски штаб за ванредне ситуације Града Новог Пазара донео је на данашњој седници низ закључака. Штаб је између осталог усвојио одлуку о забрани рада дечјих вртића (градских и птиватних), рад дечјих играоница и пензионерских клубова на тероторији града. Ограничење радног времена од 7 до 19 сати, према одлуци Штаба односи се, сем на угоститељске објекте, и на кладионице и објекте у којима се организују игре на срећу.

У објектима је, према усвојеним мерама дозвољено да за столом буду највише две особе, уз обавезно коришћење заштитне опреме. Удаљеност столова у објектима мора бити 2 метра. Контролу поштовања мера на терену вршиће Одељење за инспекцијске послове Градске управе.

Сва игралишта и теретане на отвореном биће разнонтирани а забрањено је и коришћење спортских терена. За потребе ЈКП "Градска чистоћа", а у циљу дезинфекције јавних површина Град ће обезведити одговарајућа дезинфекциона средства. Резервоари са средствима за дезинфекцију биће доступни и грађанима, на више локација у Новом Пазару.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops