A- A A+

Ин мемориам - проф.др Радан Џодић

Дугогодишњи директор Института за онкологију и радиологију Србије проф. др Радан Џодић преминуо је у 68. години у Београду. Нови Пазар и цела Србија остали су без врхунског стручњака, осведоченог хуманисте, великог човека. Свему што је радио, приступао је са изузетном преданошћу. Препознатљив по срчаности и једноставност, на свој крај и људе у њему био је поносан увек и свуда. Храбрио је оне којима је охрабрење требало и борио се за живот сваког појединца и када се оздрављење сматрало светским чудом. Задужио је професију, град, ову земљу, а о себи је говорио делима. Добитник је Повеље града Новог Пазара за 2013. годину.

Проф. др Радан Џодић био је редовни професор Медицинског факултета у Београду и некадашњи директор Института за онкологију и радиологију Србије. Рођен је 1952. године на Голији. Медицински факултет завршио је 1978. године, редовни професор онколошке хирургије постао је 2005.

Био је и потпредседник Светске федерације онколошких хирушких удружења, а објавио је око двеста радова у домаћим и страним часописма. Усавршавао се у Француској и Јапану, а током свог радног века урадио је више од 10.000 операција.
Носилац је више награда у области медицинских достигнућа.

Професор Џодић био је специјалиста за операције тумора штитне жлезде и дојке, и важио је за једног од најбољих у свом послу.
Прошле године је отишао у пензију са позиције директора Института за онкологију и радиологију у Србије.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops