A- A A+

Обавештење о начину и условима остваривања гласачког права ван бирачког места

Грађанима из категорије старих и немоћних, болесних и особама са инвалидитетом биће омогућено да у недељу, 21.6. 2020. године гласачко право остваре ван бирачког места.

Право на гласање ван бирачког места остварују наведене категорије лица, искључиво на основу претходне пријаве Радном телу Републичке изборне комисије. Пријаве се врше у петак 19.6. и суботу 20. 6. текуће године, у времену од 8 до 20 сати, путем телефона 311- 530. Позивом на број телефона неопходно је доставити име и презиме, ЈМБГ, адресу пребивалишта лица које жели да гласа ван бирачког места, контакт телефон, уз обавезно образложење зашто је лице спречено да бирачко право испуни на бирачком месту.

Свако ко је пријављен да гласа ван бирачког места, моћи ће то право да оствари искључиво пошто чланови Радног тела утврде да наведена адреса пребивалишта припада територији бирачког места где је лице уписано.

Сви пунолетни грађани који имају право гласа, моћи ће у недељу да гласају чак и ако до дана одржавања избора не добију позив, саопштила је општинска изборна комисија.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops