A- A A+

Изградња школе у Шутеновцу биће вишеструко значајна

Град Нови Пазар обезбедио је парцелу за изградњу основне школе у Шутеновцу терен на коме ће у наредном периоду бити саграђен школски објекат, обишла је градска делегација. Члан кабинета градоначелника, проф др Рифат Реџовић осврнуо се на значај пројекта.

„О улози образовања говоримо стално и све што радимо има а циљ да у пракси покажемо да нам је квалитет стеченог знања, као и услови у којима се млади образују, један од приоритета. Нова школа је ће смањити број ученика у постојећим школским објектима. Са друге стране, отварање нових школа значи обезбеђивање нових радних места за наше суграђане, а у сарадњи са Министарством просвете обезбедићемо посао за 60 до 70 нових радника, како би школа почела са радом“, казао је Реџовић, истичући још једну изузетно значајну компоненту пројекта. По његовим речима, целокупно насеље ће добити нови изглед, корито реке Јошанице у непосредној близини школе биће потпуно предуређено.

„Остајемо доследни напорима да улажући у образовање, дугорочно улажемо у будућност новопазарске деце. Град Нови Пазар је то доказао и извдајањима из буџета. У најави је реализација читавог низа нових пројеката, а само један је формирање центра за младе таленте“, казао је члан кабинета градоначелника, проф. др Рифат Реџовић.

Само од 2016. до данас, буџетска средства опредељена за образовање, по речима чланице Градског већа Града Новог Пазара Улфете Демчовић, увећана су за чак 100 милиона динара.
„Изградњом школе у Шутеновцу, број ученика у ОШ „Вук Караџић“ биће мањи за чак 400. Једним делом растеретиће се школе „Ћамил Сијарић“ и „Рифат Бурџевић - Тршо“. На парцели од готово два хектара, сем школе за основце, биће изграђен и вртић“, рекла је Улфета Демчовић, чланица Градског већа.

Школа ће бити саграђена и опремљена уз подршку Министарства просвете Републике Србије, а по речима главног градског урбанисте Ахмета Бишевца, куповином парцеле направљен је најважнији корак ка реализацији пројекта.
„У току је израда пројектно – планске документације. Ђаци ове школе ће, што је изузетно важно, имати савремено опремљену фискултурну салу. По завршетку радова добићемо практично један образовно спортски мини комплекс у овом насељу, имајући у виду и близину шутеновачког стадиона“, казао је главни градски урабаниста овом прликом.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops