A- A A+

Традиционално награђени ђаци генерације

Најбољи ученици генерације новопазарских основних и средњих школа добили су од града Новог Пазара посебне похвале и новчане награде за истакнуте резултате у досадашњем школовању. Најбољи ученици основних школа добили су по 20 000 а средњих школа по 30 000 динара. Ученици једногласно истичу да поред стеченог знања, статус најбољих доноси подебну сатисфакцију, као и част да се будуће генерације ученика угледају баш на њих.

“Бренд Новог Пазара су млади, успешни људи који након успеха током основног и средњег образовања бирају најбоље факултете и који, опредељујући се за знање, на најбољи начин представљају себе и свој град”, казао је члан кабинета градоначелника, проф. др Рифат Реџовић.

Да младим генерацијама град придаје посебну пажњу показује и податак да је управо за образовање, издвајање средстава из градског буџета двоструко веће него претходних година. На подручју Новог Пазара много тога је урађено и у погледу побољшања квалитета наставе у школама, било да је реч о санацији и реконструкцији постојећих или узградњи нових основних и средњих школа. У наредном периоду, у плану је изградња основне школе у Шутеновцу, а како би просторни капацитети образовних установа били искоришћени на најбољи могући начин, значајна средства град издваја и за едукацију учитеља и наставника са овог подручја.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops