A- A A+

Новинарски крараван ТОС у Новом Пазару, граду изузетних људи

У оквиру кампање Туристичке организације Србије, под слоганом „Изабери своју авантуру, види Србију“, новинарски караван посетио је Нови Пазар. Новинари националних медија обишли су, боравећи у нашем граду, најпознатије туристичке локације, а није изостала ни дегустација кулинарских специјалитета овог краја. Домаћини новинарском каравану бли су граоначелник Нихат Бишевац и потпредседник Владе Србије Расим Љајић.

Према речима министра Љајића, циљ је број туриста који на годишњем нивоу посете Нови Пазар, достигне 100 000.

„Наш циљ је да цео град, због посебности, буде под заштитом УНЕСЦО-а, а тај статус у региону имају само Охрид и Дубровник. Нови Пазар по свим карактеристикама, богатству културног наслеђа, споју исламске и хришћанске цивилизације, има ресурсе неопходне да буде под заштитом. Радићемо на томе, што потврђује и податак да је Националним инвестиционим планом за ревитализацију, рехабилитацију и реконструкцију културног наслеђа овог краја издвојено 6 милиона евра“, рекао је овом прликом потпредседник Владе Расим Љајић.

Градоначелник Нихат Бишевац истиче да на промоцији Новог Пазара предстоји озбиљан посао.

„Влада Србије и сам министар Љајић доста су помогли на досадашњој презентацији нашег града, као и на ревитализацији једног броја културно историјских споменика попут Градине, Бедема који је симбол Новог Пазара. Планирамо комплетну реконструкцију и вевитализациију Старе чаршије. Настојимо да све што имамо, а чини овај град посебним, сачувамо и учинимо доступним посетиоцима, свима који воле Нови Пазар“, казао је градоначелник Бишевац, истичући да посебно богатство овог краја чине гостољубиви и добронамерни људи и да је од непороцењиве важности што, ко год једном дође, увек се у у Нови Пазар радо и враћа.

По речима директорке Туристичке организације Србије, Марије Лабовић, Нови Пазар је једна од дестинација наше земље која се не сме заобићи овог лета, а која се својим духом потпуно уклапа у поруку коју ТО шаље слоганом „Изабери своју авантуру, види Србију“.

„Нови Пазар најбоље осликавају његови људи, јер то што осетите у Пазару немогуће је поновити на неком другом месту. Овде су гости увек добродошли, имају могућност да уживајуу предивној гастрономсокј понуди какву нема у осталим деловима Србије. Али, Нови Пазар није само град младих и срдачних људи, феноменалне кухиње, већ и град богат културно историјским споменицима и невероватном природом“, истакла је директорка ТО Србије Марија Лабовић.

Новинарски караван обишао је током боравка у Новом Пазару комплетно градско језгро, новопазарски парк, Иса – бегов хамам, Алтун - алем џамију, Петрову цркву, Ђурђеве ступове, Сопоћане и Градину.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops