A- A A+

За 74 најбоља студента стипендије из градског буџета

Студентима који су академским резултатима и просеком оцена током студија на државним универзитетима широм земље обезбедили себи статус најбољих, Град Нови Пазар доделио је ступендије.

Као и претходне године, средства из градског буџета опредељења су на основу резултата расписаног конкурса, а 74 уговора о стипендирању, најбољима, чији је просек оцена најмање 9, уручио је градоначелник Нихат Бишевац.

„Град подржава студенте који су први међу најбољима и на фантастичан начин представљају не само себе, своје породице већ и све грађане Новог Пазара. Град има много студената чији су резултати на државним универзитетима пример другима а просек оцена је између 9 и 10. Наша је обавеза али и задовољство да улажемо у образовање и будућност младих људи. Удвостручена буџетска издвајања за образовање, изградња и реконструкција школа и вртића, подршка најбољима на републичким такмичењима и стипендије за вас који своју заједницу на одабраним факултетима представљате на најбољи начин, део су развојне политике Града Новог Пазара. Свима је јасно да су знање и образовање први предуслов напретка заједнице, а гледајући у вас, јасно видимо да је пред овим градом дивна будућност“, поручио је овим поводом градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, истичући да је подршка дата будућим стручњацима различитих профила.

Према речима градоначелника, у Новом Пазару ће ускоро бити формиран и Регионални развојни центар за младе таленте, са циљем да промовише успехе изузетних појединаца, пружи им правовремену и континуирану подршку у ономе што раде и њихова залагања адекватно презентује јавности.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA