A- A A+

Новчане награде и захвалнице за сеоске учитеље и васпитаче

Учитељима и васпитачима са сеоског подручја градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац уручио је захвалнице за пожртвованост професији у отежаним условима рада, као и новчане награде у вредности од по 12 000 динара.

"Некада прописи не препознају ваша залагања и труд, али нама који ваш рад пратимо, једно је заједничко. Одушевљава ваш присуп деци, пожртвованост, тако да ми на ваше напоре не остајемо равнодушни. Стварате темеље у сваком младом човеку, помажете му да се формира у стабилну личност. Зато издвајања из градског буџета намењена образовању нису без разлога удвостручена. Желимо најбоље услове за нашу децу али и за просветне раднике. До остварења овог циља, уз подршку Министарства просвете, сигурно има места додатном залагању", казао је градоначелник Бишевац.

Наставници и учитељи су посветили и живот промоцији знања, образовању и васпитању деце. Радни век подредили су циљу да младе генерације науче како да корачају кроз живот и да их на путу ка одрастању охрабре попут брижних родитеља.
И заиста, бирати професију педагога, учитеља, васпитача, значи бирати преданост младости сликовитију од сваке приче, прецизнију од формула и математичких задатака, истиниту каква само љубав према детету може бити.

Њихов посао сеоске учитеље и наставнике води свакодневно, пешице, по киши, снегу али и неподношњивим врућинама, кроз неприступачне, од града и конфора удаљене пределе, макадамом прекривене путеве, до сеоских школа у којима, посвећени ђачким сновима, проводе године и деценије. Иза њих су стотине и хиљаде километара хода, често и по мрклом мраку, а пред њиховим очима дечји погледи пуни наде. Иако се већини њих бар једном пружила шанса да оду, остали су уз своје ученике. Радећи на селу, пешачећи током радног века хиљадама километара до дечјег знања и другарства, заслужили су дубок наклон и велико хвала од града у коме живе и чијим младим генерацијама дају своје најбоље године.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops