A- A A+

Ускоро семафорско регулисање саобраћаја у центру

Након низа реализованих акција о безбедном учешћу у саобраћају, посебно најмлађих, одржана је седница Савета за безбедност саобраћаја Града Новог Пазара, након паузе проузроковане коронавирусом. Пред члановима тог Савета нашла су се многа питања, а донети су важни закључци и одлуке.

“Разговарали смо о улози саобраћајне полиције, приметно је да су у последњих неколико недеља припадници саобраћајне полиције много активнији, посебно у решавању саобраћајних гужви у центру града. Потребно је радити још више. Ми смо са начелником полиције у овом граду Богољубом Живковићем дошли до заједничког закључка да Нови Пазар заслужује већи број саобраћајних полицајаца и на томе ћемо радити у будућности”, рекао је председник савета за безбедност саобраћаја Мирсад Јусуфовић.

С циљем смањења опасности и подизања безбедности у саобраћају Градска управа ће финансирати израду пројекта и инсталацију семафора на три локације у центру.

“Пројекат је у завршној фази, а сутра се расписује јавна набавка за инсталације за семафоре. За неких 15 дана имаћемо инсталиране семафоре на сва три излаза из кружног тока у центру. То ће повећати безбедност преласка преко пешачког прелаза”, рекао је Јусуфовић.
У борби против несавесних возача, на најкритичнијим деоницама биће постављени дигитални лед брзински дисплеји који уз помоћ радара мере и приказују брзину.

„Њих ћемо постављати у зонама школа, на државним путевима где нисмо надлежни и није могуће поставити физичке баријере (успоривачи брзине) и тако ћемо покушати да упозоримо несавесне возаче, циљана насеља су нам Јусуф Поток где се десила она несрећа прије пар месеци, потом Лукаре, у близини школе „Ћамил Сијарић“, школе „Меша Селимовић“ у близини Петрове цркве и школе у Муру“, рекао је Јусуфовић.
Он је казао да ће током лета многе активности и пројекти на подизању безбедности саобраћаја бити реализовани, нарочито како би деца у септембру безбедно кренула у школу.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops