A- A A+

Гимназија представила ново спортско одељење

Нови Пазар један је од седам градова у Србији који од ове године ученицима талентованим за спорт нуди могућност да се упишу у ново спортско одељење. Презентацији новог спортског смера Гимназије присуствовали су представници Министарства просвете науке и технолошког развоја, Града Новог Пазара и истакнути спортисти.

Гимназија која има традицију преко пола века,  у ново, спортско одељење уписаће 20 ученика. У граду омладине и спорта очекује се велико интересовање будућих средњошколаца, међу којима су Саладин Балија и Хена Турковић.

Помоћник министра просвете, Милан Пашић на промоцији у Новом Пазару пренео је поздраве и поруке из Министарства омладине и спорта, истакавши да ће 14 одељења у целој Србији бити отоворено за ученике са изразитим способностима за спорт.

”Идеја је да се ученицима који се баве спортом омогући квалитетније академско образовање и могућност лакше проходности на факултете са овом тематиком: Факултет за физичко образовање и спорт, факултете који се баве тренерским, менаџерским, новинарским послом. Мени је јако драго да видим да  Нови Пазар има инфраструктурне капацитете и изузетно велики број деце који се баве спортом”, изјавио је помоћник министра просвете Милан Пашић.

”Овакво одељење потребно је граду младих и граду спорта, јер су управо талентовани ученици и спортисти наши најбољи амбасадори – казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. Када је у питању спортска инфраструктура – додао је – Нови Пазар је међу најразвијенијим градовима у Србији.”

”Град Нови Пазар има 4 суперлигаша у малим спортовима, изузетне атлетичаре, спортисте у борилачким, појединачним и екипним спортовима. Очекујемо повратак фудбалера у суперлигу. Нови Пазар је град спорта, град младих, град образовања, имамо два универзитета, а овим смо заокружили једну целину”, изјавио је градоначелник Нихат Бишевац.

Спортску гимназију могу уписати само ученици који се активно баве неким спортом.

”Оно што је  битно нагласити да је ово одељење са 20 ученика  којима се пружа могућност да на много квалитетнији начин приступе том теоријском изучавању спортова. Имају два предмета које остали класични гимназијалци немају. Ово је добра прилика да они који воле спорт наставе тиме да се баве кроз живот”, рекао је директор Гимназије Нермин Дражанин.

Промоцији одељења спортске гимназије присуствовали су и бројни истакнути спортисти из Новог Пазара, освајачи медаља на великим домаћим и међународним такмичењима.a

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops