A- A A+

Делегација Министарства просвете у ОШ „Братство“

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и представници Министарства просвете Републике Србије, државни секретар Душан Кићовић и помоћник министра Милан Пашић, посетили су данас неколико новопазарских школа. Делегација је најпре обишла ОШ „Братство“ , где су у току радови на реконтрукцији школског објекта и изградњи затвореног базена.

ОШ „Братство“ ће добити 14 нових учионица, чиме се стичу услови да се настава уместо у досадашње три, одвија у две смене. У оквиру објекта биће изграђен и затворени базен, који ће поред ђака ове школе моћи да користе и други основци. Из Министарства просвете најављују наставак интензивне сарадње са Новим Пазаром, првенствено кроз програм изградње нових и реконструкције постојећих вртића.

Динамиком радова у ОШ „Братство“ задовољан је и градоначелник Нихат Бишевац.

„Ово је, када је о Новом Пазару реч, највећа инвестиција у обрсазовање до сада, вредна преко 600 милона динара. Имамо сјајну сарадњу са Министарством и Канцеларијом за управљање јавним улагањима.  Очекује нас расписивање тендера за ОШ „Десанка Максимовић“, чији ће ђаци осим модернијег и функционалнијег  школског објеката добити и своју спортску салу. Најмлађи град и Европи заслужује овако велика улагања јер настојимо да за наше ученике и просветне раднике створимо најбоље услове и тако подржимо нове генерације у постизању резултата. Издвајамо из године у годину, за потребе остваривања тог циља, све више средстава и нема разлога да тако не буде и у наредном периоду“, казао је градоначелник Бишевац.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops