A- A A+

Асфалт у улицама око Аутобуске станице за 15 дана

Радови на реконструкцији улица око Аутобуске станице биће завршени за 15 дана, када ће, како се очекује бити постављен асфалт. У току је постављање ивичњака, али и земљани радови. Претходно је изграђена фекална и кишна канализације, као и водоводна мрежа.

Ови радови се изводе због дотрајалости, али и преоптерећења водоводних инсталација. Локална самоуправа Новог Пазара је на захтев грађана одлуку да се изврши реконструкција комплетне комуналне и подземне инфраструктуре. Циљ је да се на најбољи начин прати интезивну изградња стамбених зграда у улицама Омладинској, Московској, Љубљанској и Стане Бачанин. Грађани Новог Пазара радују се најављеном брзом завршетку радова, јер како кажу улице у близини Аутобуске станице су врло прометне и њихово уређење допринеће смањењу саобраћајне гужве у овом делу града.

Градилиште код Аутобуске станице обишао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац са сарадницима. Он је рекао да се овај важан инфруструктурни пројекат одвијао у неколико фаза због комплексних радова, те да се улице налазе се у једном од старијих делова града, насељеног пре пола века.

Подсећамо да је у оквиру инфратсруктруног уређења, а кроз пројекте партерног уређења, сређен јен паркинг простор за више од 20 возила у овом делу града.
За радове у насељу око Аутобуске станице издвојено је око 38 милиона динара, а у оквиру акције "Да Пазар заблиста", уређени су и улази у стамбеним зградама у Омладинској улици.

Осим тога, инфраструктурни радови одвијају се на још неколико локација. Према речима помоћника градоначелника Нихада Хасановића, механизација је ангажована у улицама: Иве Андрића, Бисеровачкој према Војнићу, у Митровачкој где су у току радови на повезивању са улицом Милоша Обилића, у два крака Прибојске.Ускоро ће почети радови у Улици Стевана Немање крак код Парне пекаре, по два крака Улице Нурије Поздерца, Руђера Бошковића, на Хаџету,у Својбору и Народног фронта. За постављање асфалта је припремљен пут према Бајевици у дужини од 450 метара, пут Трнава - Осоје 850 метара, преко килематар пута у Белим водама код џамије, а ускоро ће почети да се ради и у Мишчићима, у селу Скуково, на продужењу пута Загуљача до Охоља, путу Пожега- Ситниче у дужини од преко пола километра и у Трнави, пут од 800 метара.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops