A- A A+

Формирање старт уп центра будућност Новог Пазара

Министар без портфеља у Влади Републике Србије, Ненад Поповић састао се у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем. Министар Поповић, задужен за иновације и технолошки развој, истакао је током посете нашем граду да је чест гост овог краја и да данас Нови Пазар изгледа модерније и поптупно другачије него пре десетак година.

„Нови Пазар је једна од локалних самоуправа која се, имајући у виду број становника, најбрже развија. Честитам вам на постигнутим резултатима у свим областима, од здравства до спорта. Нови Пазар има огроман привредни потенцијал који треба искористити, како би млади овог краја своју будућност градили у месту где су рођени. За вас је од изузетне важности да Нови Пазар што пре добије и свој први иновациони старт уп центар, јер је будућност у инжењерству. О томе сам разговарао са градоначелником и Нови Пазар ће се кандидовати за пројекте у овој области“, казао је Поповић.

Нове технологије су будућност свих сфера с живота и образовног система у Србији и постају важан део дуалног образовања. Нови Пазар би, према речима градоначелника Нихата Бишевца, могао ускоро да постане нови технолошки центар.

„Оснивање старт уп центра је за Нови Пазар као регионални и универзитетски центар изузетно важно. Имамо у области информационих технологија стручњаке које је изнедрио наш град а који су су радећи у иностраству остварили запажене резултате и њихову везу са родним крајем треба искористити. Старт уп центар јесте будућност и покретач развоја привреде Новог Пазара. Желимо да младима пружимо услове да остану у свом граду, обезбеде себи екзистенцију и помогну у развоју овог краја. Посебно нам је важно оснаживање женског предузетништва, у чему је подршка Министарства непроцењиво важна“, казао је градоначелник Бишевац.Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops