A- A A+

Потписани уговори у оквиру пројекта „Одрживе заједнице у Санџаку – Од мере до каријере“

У Новом Пазару одржано је свечано потписивање уговора о додели средстава за самозапошљавање и грантова за развој социјалног предузетништва, а у оквиру пројекта „Одрживе заједнице у Санџаку – Од мере до каријере“. У Новом Пазару и Тутину средства у виду опреме, машина и репроматеријала у вредности до 2.400 евра додељена су 21 физичком лицу за покретање сопственог посла, а два удружења грађана су добила опрему у вредности до 4.000 евра за дорегистрацију делатности како би могли да наставе свој рад и као социјална предузећа.

Овим пројектом омогућено је самозапошљавање и запошљавање лица из теже запошљивих категорија кроз програме обуке прилагођене потребама локалног тржишта рада, подршку запошљавању и програме самозапошљавања и развој социјалног предузетништва у Новом Пазару и Тутину.

Град Нови Пазар је носилац пројекта “Од мере до каријере”, а пројектни партнери су општина Тутин, Регионална развојна агенција Санџака – СЕДА , Муслиманско хуманитарно друштво „Мерхамет – Санџак“ и Иницијатива за развој и сарадњу (ИДЦ). Пројекат је финансиран од стране Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ).

Пројекат „Одрживе заједнице у Санџаку – Од мере до каријере“ усмерен је на повец́ање запошљивости повратника, Рома и других теже запошљивих категорија кроз програме обуке прилагођене потребама локалног тржишта рада, подршку запошљавању и програме самозапошљавања и развој социјалног предузетништва у Новом Пазару и Тутину. Главни циљ пројекта је повећање запошљавања и запошљивости циљних група јачањем капацитета локалних структура, као и умрежавањем на локалном и регионалном нивоу.

Пројекат „Одрживе заједнице у Санџаку – Од мере до каријере“ део је пројекта Немачке развојне сарадње Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији којиспроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у Србији

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops