A- A A+

Све већа улагања у новопазарско образовање

Помоћник градоначелника Енсар Шкријељ  истакао је да је задовољство деце и осмех на лицима најмлађих највећи мотив за улагање у образовање.

Град Нови Пазар из године у годину све више улаже у развој образовања. Реконструкција постојећих и изградња нових, модернијих  вртића и школа, само су део напора у оквиру политике улагања, са жељом да најмлађи своје знање стичу у најбољим условима. Град последњих година награђује најуспешније представнике на регионалним и републичким такмичењима а за најбоље ученике и студенте обезбеђене су стипендије. Посебно је задовољство али и  одговорност, улагати у квалитет живота најмлађих. “Пакети школског прибора поклон су Министарства за демографију и популациону политику.  Сем тога, са Министарством за популациону политику Град Нови Пазар реализује и изградњу спортских терена у насељу Борићи, набавку клима уређеја за предшколску установу Младост и низ других пројеката”, казао је помоћник градоначелника Енсар Шкријељ током посете ПУ “Младост”. Он је  истакао је да је задовољство деце и осмех на лицима најмлађих највећи мотив за улагање у образовање. „У наредном периоду биће реконструисан вртић код ОШ „Братство“. Пуно тога је урађено и у другим објектима предшколских установа, све у цлију да за  боравак деце  нашег града у тим објектрима, обезбедимо што боље услове. Свако улагање у образовање јесте улагање  у будућност“, казао је Шкријељ.

Помоћница директора Предшколске установе “Младост” Ивана Кулунџић изразила је задовољство пажњом коју је Град, у сарадњи са Министарством, указао најмлађима. “Поклони су прилагођени узрасту деце у вртићу и осмишљени тако да подстакну њихову креативност и рад”, казала је Кулунџић.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops