A- A A+

Вртић на Шестову од јесени

Делегација Града  Новог Пазара обишла  је радове на изградњи вртића на Шестову.

„Очекујемо да радови на Шестову буду готови на јесен. Ствара се потреба за изградњом нових вртића што пажљиво пратимо, стварајући из године у годину све боље услове за најмлађе.  Изградња вртића на Шестову је у завршној фази, у току године радићемо на потпуној реконструкцији обданишта у центру града, код ОШ „Братство“, што ће знатно повећати капацитете за смештај деце. Вредност пројекта, који финансира Светска банка  у сарадњи са Министарством просвете је око милион еура“, казао је градоначелник Нихат Бишевац, истичући  током обиласка радова на изградњи вртића, да је пажња усмерена како на стварању нових, тако на модернизацију и проширење капацитета у постојећим обдаништима.

„Издвајамо, у циљу  стварања најбољих услова за нашу децу, из године у годину све више средстава. Желимо да унапредимо квалитет образовања, ка чему смо дугорочно усмерили значајне ресурсе. Прошле године смо  имали потпуну реконструкцију Гимназије,  што је инвестиција вредна око 70 милона динара, реконструкцију ОШ „Стефан Немања“ од пола милона еура. Ове године започели су радови на реконструкцији ОШ „Братство“, са изградњом школског базена,  што је једна од највећих инвестиција у образовање. Очекујемо почетак радова на реконструкцији и уређењу ОШ „Десанка Максимовић“. Град је, да подсетим, купио парцелу за потребе изградње нове основне школе у насељу Шутеновац, чиме желимо да смањимо број ученика у школама и омогућимо рад у две смене“, казао је градоначелник Нихат Бишевац.

Директорка Предшколске установе „Младост“ Сабина Хоћанин подсетила је да су у оквиру објекта на Шестову  завршени радови на партерном  уређењу и  постављању потпорних зидова неопходних због безбедности деце.

„Део приступног пута је завршен, ускоро ће и остатак бити приведен крају. Након тога нас очекује отварање вртића, за шта је Град обезбедио све што је неопходно. Капацитет објекта је 150 малишана, што ће знатно растеретити објекат код аутобуске станице“, казала је директорка Предшколске установе „Младост“, Сабина Хоћанин.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops