A- A A+

Амбасада Уједињених Арапских Емирата обезбедила традиционалне рамазанске пакете

Пет стотина прехрамбених пакета и 25 пакета хурми обезбеђено је, у оквиру традиционалне рамазанске помоћи, ове године за породице слабијег имовинског стања у Новом Пазару. Пакете су обезбедиле Амбасада Уједињених Арапских Емирата у Београду и Фондација Халифа Бин Зајед Ал Нахјан.

Поклон пакете за грађане, испред Спортско сајамске установе “Пендик” у Новом Пазару данас је  уручио Други секретар Амбасаде УАЕ у Београду,  Ибрахим Алдармаки, који се претходно састао са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем.

“Наши пријатељи из Уједињених Арапских Емирата годинама уназад обезбеђују помоћ током месеца Рамазана, али И не само то. Реч је о сарадњи која је резултирала изузетно вредним, за грађане значајним инвестицијама. Године 2015. подсећам вас, уз подршку Уједињених Арапских Емирата Нови Пазар је добио савремено опремљен дијагностички центар, основну школу и вртић на Доховићу”, казао је градоначелник Нихат Бишевац овим поводом.

Волонтери удружења “Мрежа младих”, “Пут средине”, “Светионик”, “Отворена рука”, “ЦХР Хајрат”, удужења “Севап”, “Мерхамет Санџак” и “Хасане”, као наш суграђанин, хуманиста Хидо Муратовић побринуће се да пакети стигну до најугроженијих породица.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops