A- A A+

Кућа и за породицу Јашаревић, ускоро реализација нових пројеката

И за породицу Јашаревић,  четврту од осам породица које су испуниле услове да у оквиру пројекта "Нови Пазар за боље услове живота интерно расељених лица и повратника по Споразуму о реадмисији" добију нову кућу, следе бољи дани. Радови су започети у насељу Ерозија, и ускоро ће бити приведени крају.

“Поред тога, град је поделио и десет грантова у грађевинском материјалу. Овај пројекат финансира Делегација Европске уније. Ускоро ћемо, у оквиру пројекта ГИЗ-а,  поделити 20 грантова за самозапошљавање, у вредности од  по 2400 од којих 12 на подручју Новог Пазара”, казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. 

Координатор пројекта и члан Градског већа Града Новог Пазара Февзија Мурић казао је да ће куће бити изграђене за породице које су испуниле услове дефинисане јавним позивом а да ће сви остали добити нову  шансу кроз неке следеће пројекте.

“Породица Јашаревић има осам чланова, од чега шесторо деце зато је наше задовољство веће  што можемо да им помогнемо у решавању животног проблема.  Сем бизнис и стамбених грантова, ускоро, уз подршку Владе Немачке, додељиваћемо грантове у области социјалне заштите и образовања, о чему ће јавност бити на време обавештена”, казао је Мурић.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops