A- A A+

Нови вртић у Ћуковцу и помоћ породицама угроженим пожаром

Градско веће Града Новог Пазара донело је, на једанаестој редовној седници низ значајних одлука. Члан Већа Мирсад Јусуфовић истакао је као најважнију, одлуку о изради техничке документације за изградњу новог обданишта у улици Гојка Бачанина.
„Старо обданиште код ОШ „Братство“ биће порушено. Нови објекат ће бити много већи и пројектован тако да задовољи капацитете насеља Ћуковац, једног од највећих у Новом Пазару, а где се тренутно гради значајан број нових стамбених зграда“, казао је Јусуфовић.
На заседању је усвојена и одлука о изградњи 150 метара водоводно канализационе мреже у улици Хаџет. Јусуфовић се осврнуо и на санацију материјалне штете настале услед недавног пожара у насељу Луг.

„Донета је одлука о материјалној помоћи за шест породица које су угрожене пожаром. Град је претходно, као што знате, обезбедио реконтрукцију крова зграде“, рекао је члан Градског већа Мирсад Јусуфовић, истичући да се у насељу Луг одвијају и по мештане значајни инфраструктурни радови.

„Радови на пробијању улице Митровачке према улици Милоша Обилића су у току, након чега следи потпуно партерно уређење. Желимо да заокружимо инфраструктурно уређење читавог насеља око "Симпо" зграда. Насеље ће, након тридест година постојања, коначно бити потпуно модернизовано“, закључио је Јусуфовић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops