A- A A+

Нови вртић у Ћуковцу и помоћ породицама угроженим пожаром

Градско веће Града Новог Пазара донело је, на једанаестој редовној седници низ значајних одлука. Члан Већа Мирсад Јусуфовић истакао је као најважнију, одлуку о изради техничке документације за изградњу новог обданишта у улици Гојка Бачанина.
„Старо обданиште код ОШ „Братство“ биће порушено. Нови објекат ће бити много већи и пројектован тако да задовољи капацитете насеља Ћуковац, једног од највећих у Новом Пазару, а где се тренутно гради значајан број нових стамбених зграда“, казао је Јусуфовић.
На заседању је усвојена и одлука о изградњи 150 метара водоводно канализационе мреже у улици Хаџет. Јусуфовић се осврнуо и на санацију материјалне штете настале услед недавног пожара у насељу Луг.

„Донета је одлука о материјалној помоћи за шест породица које су угрожене пожаром. Град је претходно, као што знате, обезбедио реконтрукцију крова зграде“, рекао је члан Градског већа Мирсад Јусуфовић, истичући да се у насељу Луг одвијају и по мештане значајни инфраструктурни радови.

„Радови на пробијању улице Митровачке према улици Милоша Обилића су у току, након чега следи потпуно партерно уређење. Желимо да заокружимо инфраструктурно уређење читавог насеља око "Симпо" зграда. Насеље ће, након тридест година постојања, коначно бити потпуно модернизовано“, закључио је Јусуфовић.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA