A- A A+

Нови Пазар положио озбиљан испит

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и управник привремене Ковид болнице др Фарук Пашовић осврнули су се на педесет дана ванредног стања у Србији, искуства и изазове које је проглашење пандемије вируса Цовид19 донело свим грађанима у Србији и Новом Пазару. Да су Новопазарци положили ни мало лак испит потврдио је градоначелник Бишевац.

"Хвала свима који су томе допринели. Пре свега захвалност лекарима, који су допринос дали са прве линије фронта и који ће то чинити и даље, јер епидемија траје. Наши привредници из Новог Пазара и дојаспоре су као и много пута до сада положили испит солидарности. Све капацитете ставили су на располагање установама. Не заборавимо волонтере, хуманитарне организације које су захваљујући доброј међусобној сарадњи и координацији Цалл центара радиле као једна. Први смо формирали Цалл центар а не треба заборавити ни допринос јавних предузећа. Настојали смо да упркос ванредном све нормално функционише и сада могу рећи да смо адекватно одговорили задатку у жељи да са што мање последица изађемо из ванредног стања", рекао је градоначелник Бишевац.

За четири недеље колико је прошло од формирања Ковид болнице, по речима управника болнице Фарука Пашовића, здравствени радници нису имали времена да мисле на умор.

"Наставићемо да радимо пуним капацитетом. Највећи број пацијената у Ковид болници, а укупно их је 39, је без симптома и доброг општег стања. Старости су од 10 до 70 година и отпустили смо 52 људи чиме је број излечених данас већи од броја хоспоталозованих", казао је Пашовић, подсећајући да је болница формирана у рекордном року, за свега два дана.

"Новопазарски здравствени систем је спреман да одговори озбиљним изазовима, што смо и доказали", казао је др Пашовић. Градоначелник Бишевац и управник привремене болнице апеловали су да се,како епидемија још увек траје, грађани придржавају препорука Владе Србије и да буду друштвено одговорни, поштујући правило социјалне дистанце.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops