A- A A+

Након реконструкције ОШ "Братство" биће једна од најсавременијих школа у земљи

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац обишао је данас радове на реконструкцији ОШ "Братство". "Биће ово након реконструкције најсавременије опремљена школа у земљи, једна од четири школе са базеном. Радови се одвијају планираном динамиком упркос ванредном стању. Очекујемо да почетком наредне године један део објекта буде опремљен за пријем ђака", рекао је градоначелник Бишевац, истичући да је реч о највреднијој инвестицији у образовању, у историји Новог Пазара.

"Практично ћемо имати сасвим нову школу. Инвестиција је вредна 5,5 милиона еура. Град Нови Пазар не одустаје од константног улагања у образовање и стварање најбољих услова у основним и средњим школама, као и у вртићима", рекао је градоначелник Бишевац. Средства за реконструкцију ОШ "Братство" обезбедили су Канцеларија за јавна улагања и Министарство просвете, док се за израду пројекта побринуо Град Нови Пазар. Реконструкција ове школе само је део значајних улагања у сфери школства.

"У протеклом периоду урађено је пуно тога. Иза нас је потпуна реконструкција Гимназије, за шта је издвојено 79 милиона динара, значајна средства у обнову ОШ "Братство" уложила је нешто раније Влада Норвешке. Град је у значајној мери сопственим средствима створио боље услове у бројним школама и неким вртићима, што ће бити настављено", истакао је градоначелник Нихат Бишевац, најављујући радове на обнови ОШ "Десанка Максимовић", чији ће ученици добити и фискултурну салу. "Радови ће бити извођени и у ОШ "Лесо" у Дежеви као и у ОШ. "Мур", тако да нас и у времену пред нама очекују милионска улагања у образовање, које је и најважније за развој једне локалне заједнице. Наши ученици су својим резултатима заслужили најбоље могуће услове", поручио је градоначелник, подсећајући да ће након реконструкције објекта бити потпуно решен проблем треће смене у ОШ "Братство".

Директор ове школе Дејан Кулунџић истиче да је због безбедности ученика ванредно стање ишло на руку динамици извођења радова на реконструкцији. "Ово је једно велико градилиште, озбиљан пројекат о изузетно вредна инвестиција од значаја за град и цео регион. У другој фази радова школа је добила петнаест учионица, односно од некадашњих 3800 метара квадратних реконструкцијом добијамо 8000, што ће знатно растеретити рад у две, уместо досадашње три смене", казао је Кулунџић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops