A- A A+

Пријаве комуналних проблема и преко мобилних апликација

За неколико сати грађани Новог Пазара ће, сем на број инспекцијске службе и друштвених мрежа, комуналне проблеме моћи да пријаве и преко вибер и wхатсуп апликација на својим мобилним телефонима.
"Пријаве је могуће упутити на још један начин, преко вибер и wхатсуп отворених налога, на број 066312216, слањем поруке, фотографије или видео снимка. Циљ нам је да се грађани у што већем броју укључе у решавање комуналних проблема, како би нам град, у интересу свих нас постао и остао чист", рекао је начелник Градске управе за изворне и поверене послове Града Новог Пазара, Џемил Диванефендић, истичући да упркос ванредном стању, инспкцијске службе свакодневно примају велико број пријава које се тичу нарушавања комуналног реда у граду.

"У плану је израда посебне апликације "Мој Нови Пазар", чији је значај део и опција "Пријави комунални проблем". До тада, апелујем да грађани максимално користе поменуте мобилне апликације", рекао је Диванефендић. "Април је месец током кога посвећујемо посебну пажњу подизању еколошке свести. Ове године желимо да се активностима додатно приближимо грађанима и да они буду наши партнери у формирању свести заједнице. Наше инспекцијске службе имају одређене капацитете и сигуран сам да се оно што раде примећује на терену. Град се ипак шири, па нам је зато потребна помоћ суграђана, како би Нови Пазар био што чистији", закључио је начелник ГУ Џемил Диванефендић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops