A- A A+

Дезинфекционим тунелима обезбеђена додатна сигурност запослених у Општој болници

У оквиру Опште болнице Нови Пазар постављена су три тунела за дезинфекцију, како би се спречило ширење инфекције вирусом Цовид19. То, по речима члана Градског већа Града Новог Пазара, Февзије Мурића, олакшава рад запосленима у болници.

"Заокружен је циклус формирања дезинфекционих зона. Постављањем тунела омогућено је да радници болнице потпуно безбедно а након контакта са оболелим особама, могу да се дезинфикују и заштите од заразе", казао је Мурић.

Дезинфекциони тунели обезбеђени су средствима Града Новог Пазара и локалних компанија.

"Захваљујемо се фирмама Грацијани, Несал и Нова НДИ које су помогле реализацију пројекта заштите здравствених радника, јер ако они нису адекватно заштићени у опремљени, неће имати ко да лечи људе", рекао је Мурић, истичући да су испоштоване мере, Кризног штаба Владе, Градског штаба за ванредне ситуације, што даје резултате.

Представници фирми које су суфинансирале набавку дезинфекционих тунела истичу да су на овај начин желели да покажу социјалну одговорност и пруже подршку функционисању здравственог система у Новом Пазару. Компаније, сем у овим пројекту, активно учествују у акцији шивења заштитних маски за грађане и институције и апелују да свој допринос превазилажењу актуелне ситуације дају и други привредни субјекти.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops