A- A A+

Градоначелник Сарајева упутио Новопазарцима писмо подршке

Градоначелник Града Сарајева Абдулах Скака упутио је писмо подршке грађанима Новог Пазара и свом колеги, градоначелнику Нихату Бишевцу. У свом обраћању, градоначелник Сарајева, између осталог истиче да су два братска града суочена са заједничким изазовима и циљевима тешког тренутка.
Писмо градоначелника Сарајева Абдулаха Скака преносимо у целини:

“Поштовани градоначелниче Бишевац, цијењени колега,

Са великом забринутошћу пратимо тренутну ситуацију у вези пандемије новог корона вируса, који се потврдио као опасност за цијело човјечанство и који је драматично промијенио наше животе.
У ова тешка времена наше мисли су са свим нашим побратимским и пријатељским градовима који свакодневно улажу огромне напоре како би заштитили своје грађане и изборили се са овом пошасти.
Заједнички циљ и изазов за све нас је спрјечавање даљњег ширења корона вируса и економски опоравак. Свјесни смо да то није лаган задатак будући да смо суочени са несагледивим посљедицама по економију, здравље и животе све већег броја људи широм свијета.
Оно што охрабрује је чињеница да је ова тешка ситуација довела до уједињења на глобалном нивоу, подстакла је један посебан вид хуманости, заједништва, солидарности и бриге једних за друге, кроз пружање помоћи онима којима је најпотребнија, а чему свакодневно свједочимо.
Вјерујем да ћемо провођењем одговарајућих превентивних мјера, заједничким дјеловањем, међусобном подршком и солидарношћу, како на локалном тако и на међународном нивоу, успјешно савладати посљедице узроковане овом пандемијом.
Сигуран сам да ће нам вријеме које је пред нама донијети нову снагу и енергију која ће омогућити да се што прије вратимо нормалним токовима живота”, наводи се у писму градоначелника Сарајева, упућеног Новопазарцима.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops