A- A A+

“Пријатељи Санџака” упутили драгоцену помоћ Цовид болници, излечено 7 пацијената

Из новопазарске привремене Цовид болнице данас је отпуштено првих 7 пацијената. Реч је о људима који су у болници провели 14 дана и након два негативна контролна теста, утврђено је да су здрави. Они ће и наредне две недеље, из предострожности бити у кућној изолацији. По речима руководиоца болнице, др Фарука Пашовића, у здравственој установи тренутно се налази 26 лица са лакшом кличком сликом. Дивна је вест и да смо од неформалне групе "Пријатељи Санџака" добили изузетно драгоцену помоћ у виду медицинске опреме",казао је Пашовић.
Директор Опште болнице, др Мехо Махмутовић појаснио је о каквој се помоћи ради." Добили смо средства за хигијену, пешкире, машине за кафу и чај и машине за прање суђа. Изузетно су нам значајни пристигли комбинезони, 1000 комада, уз 20 000 маски, сапуне и детерџенте", рекао је Махмутовић. По његовим речима, део помоћи биће прослеђен суседним општинама.
"Ова је донација потврда да са грађанима Турске, грађани Санџака имају нераскидиве везе и мост су сарадње Србије и Турске. Ово је само дио донације, док други дио иде осталим санџачким општинама. Захваљујем се председнику Ррепублике Турске, Реџепу Таипу Ердогану, коме сам испред БНВ упутила писмо за помоћ, “Пријатељима Санџака” и свим нашим дугорочним, искреним пријатељима”, казала је председница БНВ Јасмина Цурић.
У име свих грађана Новог Пазара захвалност предсднику Републике Турске Реџепу Таипу Ердогану свима који помажу нашим суграђанима, упутио је градоначелник Нихат Бишевац.
“Кад имамо пријатеље, све ћемо тешкоће лакше и брже превазићи. За нас је изузетно значајно и то што знамо да су људи из ових крајева, који живе и раде у Турској, увек ту за нас, за све наше грађане и да ће у невољи помоћи, као што су то чинили и до сада. Бошњаци у Србији, на другој страни, историјски дају изузетан допринос добрим односима Србије и Турске, који су у последњем период на највећем нивоу”, казао је градоначелник Бишевац, исказујући захвалност свим донаторима за драгоцену помоћ Новом Пазару.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA