A- A A+

“Пријатељи Санџака” упутили драгоцену помоћ Цовид болници, излечено 7 пацијената

Из новопазарске привремене Цовид болнице данас је отпуштено првих 7 пацијената. Реч је о људима који су у болници провели 14 дана и након два негативна контролна теста, утврђено је да су здрави. Они ће и наредне две недеље, из предострожности бити у кућној изолацији. По речима руководиоца болнице, др Фарука Пашовића, у здравственој установи тренутно се налази 26 лица са лакшом кличком сликом. Дивна је вест и да смо од неформалне групе "Пријатељи Санџака" добили изузетно драгоцену помоћ у виду медицинске опреме",казао је Пашовић.
Директор Опште болнице, др Мехо Махмутовић појаснио је о каквој се помоћи ради." Добили смо средства за хигијену, пешкире, машине за кафу и чај и машине за прање суђа. Изузетно су нам значајни пристигли комбинезони, 1000 комада, уз 20 000 маски, сапуне и детерџенте", рекао је Махмутовић. По његовим речима, део помоћи биће прослеђен суседним општинама.
"Ова је донација потврда да са грађанима Турске, грађани Санџака имају нераскидиве везе и мост су сарадње Србије и Турске. Ово је само дио донације, док други дио иде осталим санџачким општинама. Захваљујем се председнику Ррепублике Турске, Реџепу Таипу Ердогану, коме сам испред БНВ упутила писмо за помоћ, “Пријатељима Санџака” и свим нашим дугорочним, искреним пријатељима”, казала је председница БНВ Јасмина Цурић.
У име свих грађана Новог Пазара захвалност предсднику Републике Турске Реџепу Таипу Ердогану свима који помажу нашим суграђанима, упутио је градоначелник Нихат Бишевац.
“Кад имамо пријатеље, све ћемо тешкоће лакше и брже превазићи. За нас је изузетно значајно и то што знамо да су људи из ових крајева, који живе и раде у Турској, увек ту за нас, за све наше грађане и да ће у невољи помоћи, као што су то чинили и до сада. Бошњаци у Србији, на другој страни, историјски дају изузетан допринос добрим односима Србије и Турске, који су у последњем период на највећем нивоу”, казао је градоначелник Бишевац, исказујући захвалност свим донаторима за драгоцену помоћ Новом Пазару.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops