A- A A+

Војска пружа помоћ у дезинфекцији улица и јавних површина

Припадници Војске Србије, како је раније најављено, данас дезинфикују улице Новог Пазара. Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац подсетио је да је у Новом Пазару укупно 13 регистрованих оболелих од ЦОВИД19 вируса, и да је, како је рекао, ситуација тешка али под контролом.

"Три пацијента су хоспитализована у Крагујевцу, док су осталих 10 тренутно у транспорту ка Ковид болници на београдском Сајму. На анализу је прослеђено 26 нових узорака, а о резултатима ће јавност бити благовремено обавештена. Војска је ту да пружи помоћ нашим јавним предузећима у дезинфекцији улица. Чинимо све да спречимо ширење вируса и расположиве ресурсе смо, у сарадњи са републичким институцијама, усмерили ка том циљу", рекао је градоначелник Бишевац. Припадници војске пружаће помоћ Новим Пазару докле год је то потребно.

"На основу наређења команданта Копнене војске, генерала Симовића, припадници 246. батаљона Атомско хемијске биолошке одбране из Крушевца ангажовани су на биолошкој дезинфекцији улица и јавних површина у Новом Пазару. Сем у вашем граду, ангажовани смо у више градова и општина Републике Србије. Мотивисани смо и обучени да делујемо у оваквим ситуацијама, да би ситуација што пре била под контролом", казао је командант 246. батаљона, мајор Владимир Филиповић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops