A- A A+

У протекла 24 сата још један потврђен случај, укупно 13 заражених у Новом Пазару

У протекла 24 сата, у Новом Пазару потврђен је један случај заразе вирусом Цовид19, што је укупно 13 до сада, рекли су за "Дневник" РТВ Нови Пазар градоначелник Нихат Бишевац и члан Градског већа Февзија Мурић.
"Као помоћ стигли су епидемиолози из Београда. Ситуација је озбиљна, али под контролом. Чули сте да нам у понедељак стиже 13 респиратора које је обезбедио председник Србије Александар Вучић, а Град је све ресурсе усмерио ка спречавању ширења епидемије. За нас је изузетно значајна и брза реакција потпредседника Владе Расима Љајића у жељи да помогне Новопазарцима. Овим поводом у нашем граду у понедељак очекујемо и њега и предсеника Вучића, казао је градоначелник Бишевац, истичући да је у овој ситуацији кључна појединачна одговорност.
Члан Градског већа задужен за ресор здравства и социјалне заштите Февзија Мурић истиче да нико нема право да верује како се " то нама нече догодити".
"Оптимиста сам упркос свему. Велики је ово град и најважније је да појачамо поштовање мера и да се не обилазимо, упркос солидарности. Видећемо како ће се ситуација одвијати и здравствени сектор чини све да би ситуација била под контролом", рекао је Мурић. Он је изразио захвалност Влади Србије која се побринула да већ данас Нови Пазар добије помоћ у виду два епидемилога.
"Кисеоник је обезбеђен, сва одељења и капацитет од 106 постеља у Општој болници су потпуно спремни", рекао је Мурић. "Избегавајте директне контакте. Од 13 оболелих, имамо пацијенте старости од 8 до 70 година. Нико није поштеђен, ситуацију морамо схватити озбиљно", казао је Мурић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops