A- A A+

Градски штаб за ванредне ситуације дао пуну подршку др Шефадилу Спахићу

Према речима Члана Штаба за ванредне ситуације Февзије Мурића, у Новом Пазару нема регистрованих случајева заражених вирусом Цовид19 и стање је стабилно.
"Ситуација је са једне стране епидемиолошки условно критична зато што у суседним општинама постоје регистровани случајеви. Изузетно је важно поштовати мере јер је то једини начин да будемо безбедни", рекао је Мурић, истичући да је, према подацима Полицијске управе, дисциплина грађана на знатно већем нивоу него у претходном периоду.
"Надлежни непрекидно прате стање на терену и упозоравају људе да се не групишу. Ипак, апелујем да се људи што мање крећу, да остану у кућама а да, када излазе, то чине због неодложних обавеза и појединачно", казао је Мурић. Штаб је дао пуну подршку др Шефадилу Спахићу, директору Завода за јавно здравље Нови Пазар.
"Човек ради изузетно тежак и одговоран посао. Против свих који пласирају дезинформације биће поднете кривичне пријаве, јер је Завод у овим тешким тренуцима бедем Новог Пазара", рекао је Мурић, истичући да је по питању снабдевености продавница у граду, стање редовно.

"Зато људи се не треба да се групишу. Раде и ресторани који врше доставу хране по поруџбини. Још једном наглашавам да град нормално функционише и потпуно је сигуран", закључио је Мурућ.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops