A- A A+

Нема регистрованих оболелих

Ни у протекла 24 сата на подручју Новог Пазара и Тутина нема вирусолошки доказанах оболелих од ЦОВИД19 , саопштила је др Маида Иковић, портпаролка Завода за јавно здравље Нови Пазар.

"Све особе које су у самоизолацији су контактиране и доброг су општег здравственог стања", казала је Иковић, напомињући и да је завршена едукација медицинских сестара и техничара Дома здравља Нови Пазар, Дома здравља Тутин и Опште болнице, који ће радити на узорковању брисева за случај неопходности масовног тестирања грађана.

"Позивамо све грађане да поштују мере Владе Србије и Министарства здравља. Апелујемо на све да не напуштају своје домове", поручила је Иковићи. У Заводу за јавно здравље приметили су да се на сајту Министарства појавила грешка.

"Само један узоркован од стране Завода за јавно здравље, чији је материјал прослеђен на тестирање и позитиван је, заправо живи у Рашки. Информација о другој оболелој особи је вероватно грешка техничке природе, о чему смо информисали надлежне, како би пропуст отклонили", саопштила је ПР ЗЗЈЗ Маида Иковић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops