A- A A+

Нове мере владе: Викендом забрана кретања после 15 часова

На данашњој седници Владе Србије измењено је време трајања забране кретања за за дане викенда. Они ће суботом и недељом морати да остану у својим домовима од 15 часова до 5 часова ујутру.

Како је саопштено, грађани који нису старији од 65 година, могу напуштати своје домове радним данима и даље од 5 часова ујутру до 17 часова. Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

Водећи се мишљењем струке, Влада Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 час..

„Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болести изазване вирусом ЦОВИД-19, препоручено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљњег“, наводи се у саопштењу владе.

Свим грађанима Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.

„Ово практично значи да сви који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље. Сви грађани и странци са боравишном дозволом, без изузетка, у обавези су да поштују продужени рок кућне самоизолације што ће надлежни органи у наредном периоду редовно проверавати“, додају из Владе Србије.

Министар здравља Златибор Лончар саопштио је данас да је у последња 24 сата тестиран 371 грађанин од који је 131 позитиван, што је укупно до сада заражених у Србији од корона вируса 659. Такође, забележана су и два нова смртна случаја те се број преминулих попео на десет.

Влада Србије објавила је данас упутство за пацијенте који долазе у каранатин на Београдски сајам, према којем су пацијенти обавезни да са собом понесу сву медицинску документацију и лекове које пију као редовну терапију.

Извор: Данас Онлине

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops