A- A A+

Почело чишћење и дезинфекција стамбених зграда

Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о подели одређене количине дезинфекционих средстава стамбеним заједницама.

"Ова одлука донета је са циљем спречавања појаве и ширења заразних болести. На основу регистра стамбених заједница извршили смо анкетирања и установљено да су станари 63 зграде спремни да заједно са градским предузећима која раде тај посао, изврше чишћење и дезинфекцију", казао је руководилац Одељења за стамбено - комуналне послове Градске управе Хидајет Плојовић.

"Посебна захвалност иде професионалним управницима и управницима из реда власника станова, који су изразили пуну спремност на сарадњу са свим градским службама. Акција је започела данас и у наредном периоду ће, у зависности од тога колико људи физички могу да постигну, бити извршена дезинфекција свих зграда у Новом Пазару", рекао је Плојовић, појашњавајући да је реч о процесу а не о једнокрсрној акцији.
Због тога је ангажовање станара неопходно, али на начин њиховог учешћа у активности указиваће стручна лица која ће радити на терену.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops