A- A A+

Штаб за ванредне ситуације Рашког управног округа о међуопштинској сарадњи

На заседању Штаба за ванредне ситуације Рашког управног округа истакнута је добра сарадња локалних самоуправа, у ситуацији када су, како је рекао градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, проблеми заједнички.

"Доста тога, за разлику од прве недеље, функционише нормално. Редовно је снабдевање водом и грејањем, редовно се чисте и дезинфукују улице. Полиција такође добро обавља свој посао и све су институције умрежене у циљу функционисања града, рекао је градоначелник Бишевац, истичући као најважнији податак да у Новом Пазару за сада нема оболелих.

"Све здравствене установе су на нивоу задатка и предузимају се мере предострожности, али је изузетно важно истаћи да су грађани савесни а привредници изузетно ангажовани у обезбеђивању заштитних маски, за шта су активирали своје производне погоне. Кад је о заштитној опреми реч, изашли смо у сусрет и пружили подршку суседним општинама. Предузетници су добијали и одређене количине дезинфекционих средстава за стамбене зграде. Све то, уз поштовање мера од стране лица која су у самоизолацији, али и свих других грађана, доприноси доброј општој ситуацији у Новом Пазару", закључио је градоначелник Бишевац.

Начелник Рашког управног округа Љубомир Симовић истакао да су усаглашени ставови око спровођења одређених уредби, закључака и мера Владе.

"Добро смо организовали. Од Тутина до Врњачке Бање није било већих проблема. На територији Рашког округа је све добро снабдевено и намирницама и неопходним дезинфекционих средствима. Грађани су се одазвали позиву и понашају се одговорно. Уз солидарност и макдималну ангажованост испунићемо, надам се, све што се од нас у овој ситуацији очекује", поручио је Симовић. "У наредне две недеље треба одговорити изазовима. Биће, што је изузетно битно, нових тестирања. Рашки округ за сада одлично стоји и надам се да ће тако бити до краја", закључио је Симовић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops