A- A A+

Дечји диспанзер ради по новом режиму, амбуланта Медицине рада доступна одраслима

Све информације о раду педијатара, било да је реч о старом или новом диспанзеру, родитељи новопазарске деце могу добити на интернет презентацији Дома здравља, где су објављени контакт телефони.
"Извршена је реорганизација службе, због ванредног стања. Прва смена почиње од 7 и таје до 12:30.Тада почиње друга смена, која се завршава у 18 сати.

Молим родитеље да, због здравља деце и њих самих, диспанзер посећују само када за то постоје озбиљне индикације. Диспанзер ће радити од 7 до 18 сати, а од 18 до 22 часа, радиће само стари школски диспанзер, где ће дежурати по један лекар и једна медицинска сестра, за случај преке потребе. Телефони су, понављам објављени на сајту Дома здавља Нови Пазар и сви лекари су апсолурно доступни", казала је др Деспотовић.
Прва и друга смена викендом, док траје ванредно стање одвијаће се, по њеним речима, само у старом, горњем диспанзеру.

Што се одраслих корисника услуга здравствене заштите тиче, амбуланта Медицине рада ће у новонасталим околностима бити достпуна свим пацијентима, без обзира на изабраног лекара, и на то да ли им је здравена књижица оверена или не.
"Ово је амбуланта где ће се јављати сви пацијенти са територије града Новог Пазара, који имају повишену температуре и симптоме сличне грипу. Ту пре свега мислим на упоран, дуготрајан кашаљ, и тешко дисање. Амбуланта ће, због новог режима радног времена у Дому здравља, пацијенте примати од 7 до 18 сати. Опремљена је по свим стандардима, тако да још једном молим суграђане да у наредном периоду не иду у Дом здравља и Хитну помоћ", апеловао је директор Дома здравља, др Ервин Ћоровић.

За пацијенте са наведеним здравственим тегобама доступни су и бројеви телефона, фиксни контакт телефон Медицине рада и три мобилна броја, које могу позвати у току наведеног радног времена. Тако их дежурни лекар може упутити коме тачно да се јаве и шта да раде.

"За све остале пацијенте, који немају температуре и симптоме попут грипа, а то се пре свега односи на хроничне болеснике, молба је да се јаве на бројеве телефона својих изабраних лекара, који су доступни на сајту Дома здравља, у медијима и на друштвеним мрежама", поручио је директор Дома здравља др Ервин Ћоровић.

Пратите све информације о раду Дома здравља на www.dznovipazar.rs

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops