A- A A+

У Новом Пазару нема регистрованих случајева заразе

Градски штаб за ванредне ситуације Новог Пазара свакодневно заседа и за добробит грађана, у доношењу многих мера предњачи и односу на остале локалне самоуправе. Члан Штаба и помоћник градоначелника Нихад Хасановић саопштио је јутрос да на територији града и подручја које покрива Завод за јавно здравље Нови Пазар, нема потврђених случаја оболелих од Корона вируса.

"Још једна фантастична вест је да се од јуче није повећавао ни број људи којима је одређена самоизолација. Изузетак чине возачи камиона чији је посао међуградски, односно међудржавни превоз робе, јер транспорт не може да стане. Њих је 12, а обухваћени су посебним режимом који подразумева пратњу саобраћајне полиције", рекао је Хасановић. Он је истакао и да Полицијска управа Нови Пазар располагаже подацима о броју пензионера, односно грађана старијих од 65 година, који су јутрос, у времену од 4 до 7 а у складу са мерама Владе, обавили куповину намирница.

"Право је у Новом Пазару искористило 225 људи, а укупан број на подручју нашег града, Сјенице и Тутина је 303. То је занемарљива цифеа, што потврђује да Цалл центар функционише и да се људи правила придржавају", рекао је члан Градског штаба за ванредне ситуације Нихад Хасановић. Он је подсетио грађане да упркос ванредном стању, могу да измирују дуговања према ЈП "Водовод и канализација" и ЈП "Чистоћа."

"Најједноставније је да то учине преко инкасаната који ће, уз све мере заштите, бити на терену. Подсећам да радници јавних предузећа врше дезинфекцију и чишћење целог града, што није лак посао. Контакт је успостављен и са управницима зграда, да би се након иницијалног чишћења стекли услови за дезинфекцију улаза и свих других заједничких просторија", подсетио је Хасановић. Помоћник градоначелника подсетио јеви да су од јуче забрањена сва јавна окупљања, апелујући на грађане да се придржавају прописа, како би заштитили не само себе, већ и људе у окружењу.

"Треба да останемо дисциплиновани, одговори и солидарни, како би талас који у свету и региону оставља тешке последице, максимално амортизовали", закључио је Хасановић, наглашавајући да у Новом Пазару раде сви угоститељски објекти у којима се припрема храна, али да функционишу по принципу преузимања наруџбине и да боравак у локалима није могућ.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops