A- A A+

Кол центар за подршку на услузи грађанима

У Новом Пазару је формиран Оперативни тим за доставу прехрамбених намирница, воде, лекова и осталих потребштина старијим лицима. Оперативни тим, чији је координатор Албин Шкријељ чине представници Градске управе Канцеларије за младе, Центра за социјални рад, Црвеног крста, Отворене руке, Пута средине, Мерхамета Санџак, Горске службе спасавања, Центра за хуманитарни рад Хајрат, Светионика, Удружења Тавус, Одреда извиђача Санџак, Фонда Рајка Ацковића, Торциде Сандзак и Мреже младих Мешихата ИЗ Санџака. Сви они окупљени су на иницијативу градоначелника Нихата Бишевца, са заједничким циљем да помогну грађанима.

“Хумани људи и хуманитарне организације су оно што краси Нови Пазар. На прошлој седници Штаба за ванредне ситуације формиран је Оперативни тим за подршку старим и болесним лицима на територији града. Тим осим запослених у Градској управи, предузећима и установама чини петнаест хуманитарних организација. Похвално је то што су све разлике остављене по страни, занемарене поделе и политика. Сви смо заједно у служби суграђана којима је помоћ потребна“, казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, истичући да је ефикасност новооформљеног Цалл центра који је на услузи становништву, једна од сталних тема Штаба за ванредне ситуације.

„Желимо да Цалл центар буде потпуно ефикасан, у циљу поршке свима онима којима помоћ значи, нарочито нашим суграђанима старијим од 65 година. Овим путем бих замолио све да се придржавају мера које су на снази током ванредног стања. Посебно апелујем на старије Новопазарце да не излазе из својих домова, већ да користе бројеве који су им на располагању. Ми смо ту да им, за све што им је потребно, изађемо у сусрет“, поручио је градоначелник Бишевац.
Позиву градоначелника одазвали су се многи, а у новонасталим околностима од важности на терену је и деловање Горске службе спасавања, посебно на руралним подручјима.

„План је да сва та подручја обиђемо и установимо реално стање. Нама је сеоско подручје добро познато јер смо и раније обилазили домаћинства. Горска служба ће се потрудити да мештанима буде од користи. Очекујемо подршку централе из Београда и ускоро би требало да добијемо једно возило. У партнерству са Градом Новим Пазаром, сигуран сам, све задатке ћемо обавити успешно“, казао је испред Горске службе спасавања Бошко Михаиловић.

Новонастала ситуација ујединила је све релевантне друштвене чиниоце, који су своје капацитете ставили на располагање грађанима Новог Пазара.
„Овде смо на позив градоначелника Бишевца, не гледајући на вјеру, нацију, политичку и другу припадност. Ми из Центра "Хајрат" изградили смо до сада преко 120 кућа и пружили подршку многим јетимима. Ово је моменат да се ујединимо са осталима и помогнемо свима којима је помоћ у тешкој ситуацији потребна. Позивам све који су у могућности да се укључе у акцију, како би подршка дошла до што више породица и старих“, рекао је Мирсад ефендија Бећировић, директор Центра за хуманитарни рад „Хајрат“, који једанаест година делује у оквиру Мешихата ИЗ у Србији.

Координатор Оперативне групе при Штабу за ванредне ситуације Града Новог Пазара Албин Шкријељ, састанак са представницима хуманитарних организација оцењује као изузетно конструктиван.

„У име градоначелника и Градске управе изражавам задовољство што су се позиву одазвале готово све организације са територије Новог Пазара. Цалл центар је на услузи грађанима од 8 до 14 сати. Предузимамо читав низ других мера, па је данас подељен један број маски, а све што радимо у циљу је безбедности и подршке грађанима Новог Пазара", закључио је Шкријељ.

КОЛ ЦЕНТАР ЈЕ НА УСЛУЗИ ОД ДАНАС, 19. марта 2020. године, а радно време је од 8х-14х.

КОЛ ЦЕНТАР се налази у згради Градске управе за изворне и поверене послове града Новог Пазара у приземљу канцеларија бр.1, ул. Стевана Немање бр. 2, 36300 Нови Пазар.

Сви којима је помоћ потребна могу да позову бројеве ЦАЛЛ ЦЕНТРА:

020/311-902

063/178-33-17

065/564-06-36

061/165-35-14

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops