A- A A+

Градови и општине заједнички у борби против корона вируса

Како би се спречило ширење корона вируса потребна је сарадња, солидарност и заједнички рад надлежних институција градова и општина Рашког управног округа. То је између осталог констатовано на седници одржаној у Краљеву којој су присуствовали градоначелник Нихат Бишевац и председник општине Тутин Кенан Хот. Заједничка је и борба градова и општина да се дође до потребне заштитне опреме и средстава.

Констатовано је да је ситуација на територијама општина и градова које припадају овом округу стабилна и да још увек није забележен нити један оболели. Проблеми општина и градова су исти, недостатак хигијенских и заштитних средстава.

Искуства Новог Пазара у борби против корона вируса са својим колегама поделио је на састанку градоначелник Нихат Бишевац, који очекује да ће заједничким напорима и сарадњом и ова ситуација бити превазиђена.

На седници Савета округа и Окружног штаба за ванредне ситуације констатовано је и да се у великој мери поштују и спроводе све мере које је у условима ванредног стања прописала Влада Републике Србије.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA