A- A A+

Заседао Градски штаб за ванредне ситуације

Поводом увођења ванредног стања у Републици Србији, одржана је ванредна седница Градског штаба за ванредне ситације.

Градоначелник Нихат Бишевац, упутио је, овом приликом јасан апел.

„Апелујем на суграђане да буду солидарни, одговорни према себи и другима, нарочито према старијима. Позивам грађане да поштују правила и мере Владе, а све у циљу сузбијања епидемије. Ситуација јесте тешка, али не треба стварати панику и гомилати резерве намирница. Чули смо да свега штоје за живот потребно има у довољним количинама. Апелујем и на стари, је суграђане да остану у својим домовима, јер је за њихове потребе град формирао Оперативни штаб, чији је задатак подршка старим и немоћним, првенствено у погледу доставе хране и лекова“, истакао је градоначелник Бишевац. Град ће у наредном периоду, а у складу са ситуацијом на терену доносити одлуке са циљем да живот грађана у новонасталим околностима буде лакши.

„Дефинисали смо низ локалних мера, све у циљу ефикаснијег функционисања града. Мере се односе како на рад јавно – комуналних предузећа тако и на републичке институције“, казао је градоначелник Бишевац.

Директор Завода за јавно здравље Нови Пазар, др Шефадил Спахић истакао је да је у последња 24 сата, епидемилошка ситуација на територији града Новог Пазара и општине Тутин непромењена.

„У току последња 24 сата имали смо 76 лица која су у условима кућног надзора, на период од 14 односно 28 дана. За та последња 24 сата допутовао је велики број наших грађана који живе и раде у дијаспори. Неки од њих су добили решења здравствене инспекције а неки нису, па позивам све оне који решења нису добили да нам се јаве“, казао је директор Завода за јавно здравље, истичући да је у „овој ситуацији најважније придржавати се три ствари“.

„Важно је контакт са околином свести на минимум, као и кретање, а посебну пажњу посветити личној хигијени. Службеници Министарства унутрашњих послова обилазиће све оне који су стављени у кућни надзор. Лица која се правила не придржавају могу бити лишена слободе на период до три године“, рекао је Спахић.

Мере Градског штаба за ванредне ситуације можете наћи на www.novipazar.rs 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops