A- A A+

Заседао Градски штаб за ванредне ситуације

Поводом увођења ванредног стања у Републици Србији, одржана је ванредна седница Градског штаба за ванредне ситације.

Градоначелник Нихат Бишевац, упутио је, овом приликом јасан апел.

„Апелујем на суграђане да буду солидарни, одговорни према себи и другима, нарочито према старијима. Позивам грађане да поштују правила и мере Владе, а све у циљу сузбијања епидемије. Ситуација јесте тешка, али не треба стварати панику и гомилати резерве намирница. Чули смо да свега штоје за живот потребно има у довољним количинама. Апелујем и на стари, је суграђане да остану у својим домовима, јер је за њихове потребе град формирао Оперативни штаб, чији је задатак подршка старим и немоћним, првенствено у погледу доставе хране и лекова“, истакао је градоначелник Бишевац. Град ће у наредном периоду, а у складу са ситуацијом на терену доносити одлуке са циљем да живот грађана у новонасталим околностима буде лакши.

„Дефинисали смо низ локалних мера, све у циљу ефикаснијег функционисања града. Мере се односе како на рад јавно – комуналних предузећа тако и на републичке институције“, казао је градоначелник Бишевац.

Директор Завода за јавно здравље Нови Пазар, др Шефадил Спахић истакао је да је у последња 24 сата, епидемилошка ситуација на територији града Новог Пазара и општине Тутин непромењена.

„У току последња 24 сата имали смо 76 лица која су у условима кућног надзора, на период од 14 односно 28 дана. За та последња 24 сата допутовао је велики број наших грађана који живе и раде у дијаспори. Неки од њих су добили решења здравствене инспекције а неки нису, па позивам све оне који решења нису добили да нам се јаве“, казао је директор Завода за јавно здравље, истичући да је у „овој ситуацији најважније придржавати се три ствари“.

„Важно је контакт са околином свести на минимум, као и кретање, а посебну пажњу посветити личној хигијени. Службеници Министарства унутрашњих послова обилазиће све оне који су стављени у кућни надзор. Лица која се правила не придржавају могу бити лишена слободе на период до три године“, рекао је Спахић.

Мере Градског штаба за ванредне ситуације можете наћи на www.novipazar.rs 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA